Gå till innehåll

Verktygsfält

Kommande utställningar

Film, film och mera film är 2023 års tema i konsthallen.

Renoveringar i Kulturhuset

Under 2023 genomgår hela Kulturhuset en mängd olika renoveringar. Teatern får en ny hiss, fasaden putsas upp och målas om och huset gamla fönster renoveras. Det här medför att konsthallen kommer stänga utställningslokalen under senare delen av hösten och vintern.

Konsthallen kommer hålla stängt 12 november 2023 till januari 2024. Under denna stängningsperiod kommer konsthallen arrangera aktiviteter runt om i Vänersborgs kommun. Håll koll här på konsthallens sida om vad som kommer i höst!

Artist in Residence - På väg 45

12 februari-10 mars 2024

För tredje året i rad förvandlas konsthallen till en kombinerad arbetsateljé och utställningshall i fyra veckor. Tillsammans med Trollhättans och Åmåls konsthallar genomförs ett Artist-in-Residence-program. Ett projekt där sex konstnärer och kreatörer, två i vardera konsthall, tar sig an konsthallarnas rum för att visa och utforska sina arbetsprocesser.

Projektets syfte är att stärka lokala såväl som nationella konstnärer och kreatörer samt att värda om konstnärliga uttbyten mellan de tre grannkommunerna.

Ansökan för 2024 års residens öppnar i september 2023.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
21 september 2023