Gå till innehåll

Verktygsfält

Kommande utställningar

Under 2024 kan samtliga utställningar på olika sätt kopplas till vår egna stad Vänersborg.

Det vilda

14 september - 16 november

Hösten 2024 inleder vi med en utställning där konstnärerna Statira Jazayeri och Linn Bredberg undersöker och tolkar Vargön. Det är genom både lokal kännedom och med nyfunnet perspektiv dessa två konstnärer tar sig an Vargöns särdrag och karaktär.

Statira är baserad i Göteborg och har under lång tid arbetat bland annat textilkonst, med inriktning på drapering och veck. I utställningen Det vilda har hon inspirerats av Hallebergs bergväggar. Hon använder sig av olika material och skapar både skulpturala verk och installationer.

Linn är uppvuxen i Vargön men är sedan några år tillbaka bosatt och verksam i Stockholm. I sin konstnärliga verksamhet har hon haft ett fokus på Vargön och då specifikt den lokala relationen till älgarna. Utöver sitt arbete med konst är Linn också verksam som illustratör och grafisk formgivare.

Homografiska museet

7 december - 1 februari

I Fengersfors står Homografiska museet. Det är ett litet museum till ytan, men dess samling visar en omfattande världsbild av queer representation, mångfald och variation. I samlingen finns det såväl konstverk som dokumentation och föremål. Homografiska museet är en reaktion på vårt samhälle där makt, norm och inflytande är det som påverkar vad som sparas i våra arkiv och formar vår historia, och framtid. Då historien alltid är subjektiv.

Homografiska museet drivs av Funny Livdotter, som också är grundaren.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 juni 2024