Gå till innehåll

Verktygsfält

Impro Day Camp

Impro Day Camp (f d Jazz Mini Camp) är dagskurser för ungdomar mellan 11-20 år. Under en dag får deltagarna spela i ensemble, jobba med improvisation, samspel och få repertoarkännedom.


bild på en pianist på jazzkurs

Det spelar ingen roll om deltagaren är nybörjare på jazz/improvisation eller om den redan har spelat ett tag, vi delar in i grupper efter nivå. Det viktigaste med dagen är att bli inspirerad till fortsatta studier och att få träffa andra ungdomar med samma intresse av jazz och improvisation.

Är ni redan en befintlig grupp eller ensemble, då kan ni delta som grupp. Kanske har ni en konsert eller annat projekt på gång och vill ha fördjupning inom något speciellt område? Då kan ni ta med detta till IDC och få coaching från några av de främsta musikerna inom svensk jazz. Ni har då också ansvaret att lägga fram vad det är ni vill jobba med under dagen (vilka låtar, specifika ämnen på övningar osv.), så får ni undervisning ut efter detta.

Förkrav: Du ska ha spelat på ditt instrument ett tag och kunna hantera det väl. Du behöver kunna ta instruktioner via noter, ackord och/eller gott gehör och kan alltså inte vara nybörjare på ditt instrument.

Förkrav, avancerad: Du ska kunna grunderna inom jazz och jazzensemble och ha god kunskap om jazzteori och en grundläggande kunskap om genren och repertoaren.

Kostnad: 490:- (inkl lunch och fika under dagen)
Tid: kl 10.00-18.00
Plats: Vänerparken 5, Vänersborg

Kurser 2024:
10 mars - gästlärare Tobias Grim (gitarrist från Göteborg)

5 maj - gästlärare Adam Ross (trummis från Göteborg)
- länk till anmälan HÄR Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

13 oktober

Jobbar du som musiklärare och musikpedagog och vill lära dig mer om improvisation? Du kan också anmäl dig och använda kursen som fortbildning. Maila oss för mer information!

Impro Day Camp hålls fyra gånger om året.
Alla gästlärare som jobbar i vår verksamhet kommer från Sveriges och nordens jazzelit och har stort intresse för att jobba som mentorer och stöd för kommande musikergeneration.

Tillgänglighet och jämlikhet: Alla våra lokaler och samarbetspartners har anpassade lokaler för funktionshindrade. Vi tillämpar också i största möjliga mån genuspedagogik och jobbar aktivt för människors lika värde och rättigheter till samma utbildning, framtidsdrömmar och tillgång till kunskap.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 april 2024