Gå till innehåll

Verktygsfält

The Jazz Studio

The Jazz Studio är Vänersborg Jazz Academys helgkurs för äldre studerande, studenter, musikpedagoger och musiker.

 

Caixa Cubo från Brasilian kommer till Vänersborgs museum 25 september info anna.lundkvist@vanersborg.se

The Jazz Studio "special" 25 september!
Då kommer den hyllade brasilianska pianotrion Caixa Cubo Länk till annan webbplats. till Vänersborg och för en lunchkonsert samt en clinic för musikstuderande 16 år och uppåt.
Plats: Vänresborgs Museum
Tid: lunchkonsert kl. 12.00-13.00
Clinic: 13.30-14.30

Vill du, din klass och lärare komma och lyssna?
Kostnadsfritt för alla musikstuderande!
Föranmäl er till: anna.lundkvist@vanersborg.se

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Rösten som instrument - säsong 3
10-12 november 2023 - med Ida Sand, Gunilla Törnfeldt och Alexander Lövmark
Anmälan öppnar 1 april, sista anmälningsdag 27 okt.
Var: Vänerparken, Vänersborg
För: Sångare 19 år och uppåt, samt musikerestet/spetsestet
Kostnad: 2895:- (boende ingår inte)

Länk till anmälan: www.netigate.se/a/s.aspx?s=1139489X377824619X71050 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om våra gästcoacher:

Alexander Lövmark är en svensk sångare och pianist verksam som både artist och kompositör. Han har med sin sceniska närvaro och begeistrande röstresurser gjort sig ett namn på den svenska jazzscenen. En av Alexanders stora styrkor är hans kontroll över rösten, uttrycket rösten som ett instrument passar väl in. Som kompositör hördes Lövmark senast på egna albumet Perfect Storm (2018) med både egen musik och text och i januari 2023 släpptes Little Bird, ett livealbum fyllt av personligt framförda jazzstandards. Alexander har ett flertal utmärkelser på sitt CV som styrker lovorden ovan, både svenska och internationella. År 2017 vann han som första skandinav den stora internationella jazztävlingen Montreux Jazz Festival Vocal Competition och han är mottagare av årets Monica Zetterlund Stipendium 2021.
www.youtube.com/watch?v=GJpc06gkEzU Länk till annan webbplats.
www.alexanderlovmark.se Länk till annan webbplats.

Ida Sand är en svensk sångerska, pianist, kompositör och producent. Hon föddes 1977 i Stockholm. Utbildad på HSM i Göteborg via Södra Latins musikgymnasium i Stockholm. Efter studierna började Ida frilansa direkt som sångerska och musiker. Under många år verkade hon som körsångerska och keyboardist bakom artister i såväl turné -som studiosammanhang. Hon har körat bakom artister som Jerry Williams, Orup, Lisa Nilsson, Christian Walz, Eric Gadd, Uno Svenningson, Bo Kaspers Orkester, Sven-Ingvars, Agnes Carlsson m.fl. Ida har även medverkat i flera TV-orkestrar så som Let´s Dance, Kvällen är Din, Klassfesten, På Spåret, Idol, Alla tiders hits, m.m. Hon har varit musikgäst i Allsång på Skansen, Moraeus m.m och tävlat i Doobidoo. Ida har även arbetat med teater/scenproduktioner.

2006 blev Ida signad på den tyska giganten och skivbolaget ACT. Ida komponerar musik både till sig själv men har även varit med och skrivit låtar till andra artister såsom Viktoria Tolstoy, Roman Wasserfuhr, Torsten Goods och Nils Landgren. Hon håller också clinics/masterclasses på jazzutbildningar i både Sverige och Tyskland.
www.konserthuset.se/play/ida-sand-trio
www.idasandmusic.com Länk till annan webbplats.

Gunilla Törnfeldt är född och uppväxt i Stockholm och är utbildad på Kungliga Musikhögskolan. Hon slog igenom 2009 med sitt debutalbum ”A Time for Everything” och hjärnan bakom succéomsusade vokalgruppen Stockholm Voices. 2015 släppte de debutalbumet ”Come Rain or Come Shine” med ett sprudlande mottagande i pressen och de har turnerat flitigt på klubbar och konserthus runtom i landet. 2017 kom hennes andra soloalbum med originalmusik ”Behind the Mask” och snart är det dags för hennes tredje album i eget namn - ”Unraveling”. Gunilla har hyllats för sin kreativt uttrycksfulla jazzkänsla, variationsrik till omfång med både innerlig mjuk vacker inlevelse såväl som dramatisk kraftfull innebörd i sången, samt sin självutlämnande och underhållande improvisationsförmåga. Hon har även fjorton års erfarenhet av att undervisa i jazzsång, improvisation och ensemble på musikhögskola och folkhögskola och är för närvarande anställd som Universitetslektor i jazz och popsång på Musikhögskolan i Örebro. www.gunillatornfeldt.com Länk till annan webbplats.


Om The Jazz Studio:
Åldersgräns för The Jazz Studio är 19 år och uppåt. Vi accepterar även anmälningar från gymnasieelever som går spetsinriktning på estetiskt musikprogram eller liknande. The Jazz Studio är inspirations- och fortbildningskurser där det individuella är i fokus och musikstuderande har alltid förtur till platserna.

Kursinnehåll: Konstnärliga diskussioner, master class (individuell coaching i grupp) och föreläsningar om den aktuella gästens/ernas spetsområden.

Ljudprov är obligatoriskt.

Boende ingår inte men vi kan ordna gratis boende för studerande hos värdfamiljer samt att vi har avtal med hotell i stan för ett lägre pris.
Pendeltåg går varje timme till och från Göteborg, resa ca 50 minuter.

Affisch Rösten som instrument 10-12 november info maila anna.lundkvist@vanersborg.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
24 maj 2023