Gå till innehåll

Verktygsfält

Press- och informationsmaterial

Här finns bland annat kommunens grafiska profil, logoyper, bilder, filmer och annat informationsmaterial.

Pressmeddelanden och nyheter

Nya som äldre pressmeddelanden och nyheter hittar du i vårt Nyhetsarkiv

Prenumerera på kommunens nyheter via RSS

Från Vänersborgs kommuns webbplats kan du via RSS prenumerera på nyheter från kommunens samtliga verksamheter.


Nyheter från MyNewsdesk

 • Vänersborgs kommun stärker barn- och ungas inflytande


  Vänersborgs kommun driver ett arbete för att ge barn och ungdomar påverkansmöjligheter och känsla av delaktighet och sammanhang. I uppdraget ligger att forma förslag till hur en struktur för ungdomsinflytande kan förverkligas, genom att göra barn och unga medskapande i dessa strukturer. Kultur- och fritidsnämnden har fattat beslut om att genomföra en invånardialog med ungdomar under våren 2023.
  Läs mer
 • Vänersborgs kommun lanserar ny webbplats med nya funktioner


  Idag den 1 mars lanserar Vänersborgs kommun en ny webbplats med nytt utseende och med fler funktioner än tidigare. Webbplatsen ska underlätta för medborgare att ta del av kommunal information, att hantera ärenden men också förenkla kontakten med kommunen. Med dina nya webbplatsen introduceras samtidigt Mina sidor och också en ny Bildbank, Playportal och Evenemangskalender.
  Läs mer
 • Ny reklambyrå upphandlad för Vänersborgs kommun


  Vänersborgs kommun har tecknat ett avtal med Bozzanova Reklambyrå med start från årsskiftet i år. Förutom kravställan tillkom även ett praktiskt moment med arbetsprov där anbudsgivarna fick komma och presentera sina respektive förslag. Sammantaget landade utvärderingen i att Bozzanova Reklambyrå blev tilldelade avtalet.
  Läs mer
 • Ditt bibliotek växer!


  Biblioteken i Lysekil, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg blir nu Biblioteken i Fyrstad. Det innebär bland annat att biblioteken får en gemensam webbplats, biblioteksdatabas och mediebestånd. Låntagarna kommer med andra ord att kunna låna, reservera och lämna tillbaka böcker och andra medier på vilket bibliotek de vill – med bara ett bibliotekskort.
  Läs mer
 • Avgiftsfri musik- och kulturskola i Vänersborgs kommun


  Lagom till 2023 när Musik- och kulturskolan i Vänersborg firar 60 år införs avgiftsfri undervisning. Det glädjande beskedet kommer tack vare ett beslut i Kommunfullmäktige hösten 2022. Med slopade kursavgifter hoppas kommunen att fler barn och ungdomar söker sig till verksamheten, och att unga från grupper som inte brukar delta upptäcker möjligheten att prova musik, dans, drama och bild & form.
  Läs mer

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 mars 2023