Gå till innehåll

Verktygsfält

Verktygsfält

Hur du kan påverka!

Timjan strävar efter att vara deltagarbaserat vilket betyder att du har möjlighet att komma med önskemål om aktiviteter.

Har du egna idéer och önskemål? Ta gärna ta kontakt med oss!

Timjan strävar efter att vara deltagarbaserat och tillsammans med unga utformar vi kulturutbudet i Vänersborg. Det betyder att du har möjlighet att själv påverka vad som ska hända på Timjan. Du kan också vara med och anordna aktiviteter och få vägledning av Timjans kultursamordnare. Tillsammans utformar vi verksamheten.

Ett exempel på hur vi har arbetat med ungdomsinflytande:

Under 2022 hade vi fyra timanställda ungdomar, även kallad Timjisar, som jobbade hos oss inför öppningen av våra nya lokaler. Dem arbetade med att ta in röster från ungdomarna i Vänersborgs kring vad man vill ha för aktiviteter, hur rummen skulle se ut mm. Detta resulterade till att vi bland annat fick reda på att dom ville podda, måla, dansa, ha ett lugnt rum och massa mer. Vi på Timjan såg då till att inför öppning köpt in poddmicar, mer skapande material, vi avsatte ett av våra rum till ett lugnt skapande rum med anvisningar att rummet är avsett för lägre ljudvolym, vi valde att beställa in dansspeglar till en av våra större rum mm.

Timjisarna gick också trygghetsrond i våra nya lokaler innan öppning för att berätta för personalen vad man kan göra bättre med lokalerna för att det ska kännas som en trygg plats för alla. Dom var också med och bestämde vad för skyltning vi skulle ha i lokalerna samt döpte alla våra rum.

För personalen är det viktigt att Timjan är en plats för ungdomar där deras röster och idéer blir hörda.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 november 2023