Gå till innehåll

Verktygsfält

Stränginstrument

I den här instrumentgruppen ingår gitarr, elgitarr och elbas.

Stränginstrument påminner lite om varandra till utseendet, men låter ganska olika och fyller olika funktioner. I en rockgrupp hittar man nästan alltid elgitarr och elbas, medan en singer-songwriter ofta föredrar den akustiska gitarren.

Elbas

Elbasen är ett instrument som till utseendet påminner om elgitarr, men som är större och bara har fyra strängar. Strängarna är stämda i ett mörkare läge än gitarren, vilket ger elbasen dess djupa klang. Elbasen hittar du lika ofta i ett hårdrocksband som i en jazzgrupp eftersom dess ton passar i många musikstilar. På lektionerna spelar vi på gehör och efter noter/ackord. Som elbaselev kan du så småningom få spela med i någon av Musikskolans orkestrar eller ensembler.

 

Elgitarr

Elgitarren är ett mångsidigt instrument. Du får lära dig att spela både solo, rytm, komp och melodispel! Du får också en inblick i hur gitarrförstärkare och gitarreffekter används inom Pop/Rock musik.

 

Gitarr

Gitarren är ett mångsidigt instrument som förekommer i alla musikstilar. Du får lära dig spela fingerspel och med plektrum. Vi spelar både melodi och ackord, efter noter och tabulatur. Undervisningen sker i grupp och du får även möjlighet att vara med i en ensemble.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 december 2022