Gå till innehåll

Verktygsfält

Artist in residence

Tillsammans med konsthallarna i Åmål och Trollhättan genomförs under 2022-2024 samarbetsprojektet På väg 45.

Projektet "På väg 45"

På väg 45 är ett Artist in residence-program är ett samverkansprojekt som för andra året i rad genomförs av de kommunala konsthallarna i Trollhättan, Vänersborg och Åmål.

Syftet med residensprojektet är att samarbeta över kommungränserna för att utveckla konsthallarna och bilda en arbetsplattform för professionella konstnärer och kreatörer i östra Fyrbodal.

Projektet finansieras av de tre kommunerna samt av Fyrbodal och Västra Götalands Regionen - VGR.

Konstnärs residenter under 2023

Haifa Safa är skådespelare och regissör. Hon djupdyker hon ner i gamla arkiv, minnen och historier som hon tolkar och väver samman i en kombination av fantasi och verklighet. Under sitt residens på Vänersborgs konsthall 2023 producerade hon ett multimedialt verk. Verket Haifa arbeta med var att skapa en huvudkaraktär som leds in på en resa för att finna identiteten till den kropp denne intar. Det var ett sökande efter individens identitet. Vem och vad bygger människans möjligheter, historia och framtid?

Johan Lundberg är gitarrist och kompositör. Han arbetar improvisatoriskt och är intresserad av att utforska nya kompositions möjligheter och finna forum där hans ljudverk kan verka. Under residenset använde sig Johan av utställningshallen som en öppen studio efter att genom fältarbete samla in material runt om från Vänersborg. Projektet blev ett sökande efter Vänersborg egna DNA i ljud.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 mars 2023