Gå till innehåll

Verktygsfält

Verktygsfält

Om fritidsgården

Exempelbild för undersida

Läs mer om hur fritidsgården blev till och hur den utvecklats.

Fritidsgårdens uppväxt

Hösten 2004 öppnade kommunen upp Ungdomshuset i Vänerskolans gamla lokaler. Främst var Ungdomshuset (eller kulturcenter "KC" som ungdomarna ibland kallade det) en plats där ungdomar kunde möta olika verksamheter som fokuserar på att erbjuda olika former av betydelsefull kostnadsfri fritid för ungdomar mellan 11-25 år.

En av dessa verksamheter i huset var kulturverksamheten Timjan med större fokus på kultur och kreativt skapande för ungdomar mellan 13-25 år. Ungdomsträffen, som senare ändrade namnet till Centrumgården, var fritidsgården i Ungdomshuset där många ungdomar tillbringat en stor del av sin uppväxt då den stod öppen under en 16 års tid för ungdomar mellan 11-19 år.

Hösten 2020 stängde Ungdomshuset vilket ledde till att verksamheterna Centrumgården samt Timjan blev förflyttade till Regementsgatan 29, som tidigare varit ett tryckeri. Centrumgården bytte namn till Lyckans Fritidsgård för att markera en nysatsning på en ny plats med nya möjligheter.

Vem är fritidsgården för?

Ett jättebra sätt att få vara med om meningsfull fritid och att få träffa nya vänner är genom att besöka en fritidsgård. Vänersborgs kommun erbjuder två fritidsgårdar. Det som skiljer oss från Torpagården, som ligger framför Torpaskolan, är att vi erbjuder fritidsgårdsverksamhet för femmor och sexor utöver högstadie- och gymnasie elever.

Är du en ungdom som går i 5an eller äldre och inte fyller 20 detta året så är du välkommen till fritidsgården på Lyckan. Har du ett extra intresse för E-sport och gaming så finns det något extra här för dig då fritidsgården nyligen öppnat en ny E-sportssal.

Fritidsgården drivs i Vänersborgs kommuns regi och vänder sig till alla Vänersborgs ungdomar. Här har du möjlighet att i en drogfri miljö vara med och själv skapa roliga och meningsfulla fritidsaktiviteter.

Fritidsledarna finns som ett stöd om du exempelvis behöver någon att prata med eller vill ha hjälp att fixa någon rolig aktivitet. Du kan också få läxhjälp när du behöver det. Det är du, tillsammans med alla andra ungdomar i huset, som utformar verksamheten.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 augusti 2024