Gå till innehåll

Verktygsfält

Vargöns Blåsorkester

Vargöns blåsorkester och samarbete mellan musik- och kulturskolans blåsorkester och Vargöns Musikkår

Samarbetet mellan Musikskolans Blåsorkester och Vargöns Musikkår

En av Musikskolans lärare berättar om ett mångårigt samarbete mellan Musik- och kulturskolan och det fria musiklivet.

Musiklärare Sune Hay berättar:

Jag fick ansvaret för Vargöns Musikkår 1984 och var då samtidigt ledare för Musikskolans blåsorkester i Vargön. När mina elever i Musikskolan nått en lämplig nivå på sitt instrument var det för dem helt odramatiskt att börja spela i Musikkåren. Detta samarbete har fortsatt och idag börjar det redan på Musikskolans årliga sommarkurs för de yngre eleverna, där alltid äldre elever varit hjälplärare, på så sätt får man en fin gemenskap.

Samarbetet fortsätter utvecklas med hjälp av gemensamma evenemang. Till exempel är blåsorkestern alltid med när Musikkåren har sin traditionella "Julblandning". Även Mors dag är en tradition över 50 årig i Vargön där blåsorkestern varit med och marscherat runt i samhället de senaste 20 åren.

Musikskolans årliga höstmarknad inviger Musikkårenkåren med en
marsch genom samhället. På detta sätt försöker vi få fram en så kallad "Vi känsla". Jag tror det har stor betydelse att lärare på Musikskolan har en stark och betydelsefull position inom det fria musiklivet för att effektivt kunna stärka samarbetet mellan den utbildande organisationen och kommunens etablerade fria verksamheter.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 december 2022