Gå till innehåll

Verktygsfält

Information till partier

Valnämnden har beslutat att distribuera valsedlar enligt det ansvar som anges i vallagen, det vill säga:

Valnämnden ansvarar för att distribuera och lägga ut valsedlar för de partier som fått en procent av rösterna i de senaste två Europaparlamentsvalen och begärt utläggning av valsedlar. Dessa partier är Arbetarepartiet Socialdemokraterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Moderaterna, Piratpartiet, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet, Värdigt Liv.

Övriga partier är välkomna att komma och lämna i respektive förtidsröstningslokal och vallokal från en halvtimme innan lokalens öppning. Endast de partier som har anmält att de deltar i valet får sina valsedlar utlagda. Observera att ni inte själva får lägga ut era valsedlar i valsedelställen utan detta gör röstmottagarna. Ni överlämnar endast rösterna till röstmottagarna.

Ni ansvarar för att era valsedlar inte tar slut. Om ni hör av er med namn och telefonnummer till en kontaktperson kan valkansliet i mån av tid meddela er om era valsedlar tar slut. Valsedlar från alla deltagande partier behandlas lika.

I Vänersborgs kommun har vi även ambulerande röstmottagning på bland annat särskilda boenden, hem till väljare som har det behovet, samt förtidsröstning med begränsat tillträde på Brinkåsen, Kriminalvårdsanstalten Brinkeberg, Kriminalvårdsanstalten Östragård och SIS ungdomshem Brättegården.

Om ni vill lämna valsedlar som ska tas med av de ambulerande röstmottagarna och till förtidsröstning med begränsat tillträde är ni välkomna att lämna dem till valkansliet via kommunhusets reception på Sundsgatan 29 senast tisdagen den 21/5.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 maj 2024