Gå till innehåll

Verktygsfält

Digital introduktion för nya medarbetare

Nationell uppmärksamhet

Vänersborgs kommun har fått motta hederspris för den digitala introduktion och den har uppmärksammats flitigt av både offentliga och privata arbetsgivare. Över 40 olika organisationer, offentliga som privata, har tagit kontakt med oss för att lära hur vi tagit fram vår digitala introduktion och de fortsätter att höra av sig såhär flera år senare. Intresset har varit extra stort då vi tagit fram introduktionen helt med egna resurser.

Hedersomnämning

På Magnet Awards - SM i employer branding och jobbkommunikation 2018, tog personalchef Anna Johannesson och utvecklingsledare Jozephine Hermansson emot hedersomnämnande i kategorin "digital förflyttning". Ett samarbete mellan personalkontoret och avdelningen kart- och geodata där Christopher Holgersson, 3D-grafiker, varit en möjliggörare.

Juryns utlåtande: "Med sin digitala onboarding spränger Vänersborg ramarna för hur en kommun kan presentera sig som arbetsgivare. Dessutom lyckas man förmedla kultur och glädje samtidigt som man enkelt visualiserar hur man bygger en" vi-känsla" och samarbetar över gränserna. Att Vänersborg genomför detta radikala grepp med egna resurser och medel gör detta extra imponerande. I en tävlingskategori med stenhård konkurrens och delvis oenig jury nådde bidraget inte hela vägen till medalj, men alla var överens om att lyfta denna lilla kommun med ett hedersomnämnande".

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 augusti 2023