Gå till innehåll

Verktygsfält

Att arbeta i hemtjänst

Gruppbild av personal inom hemtjänsten

Hemtjänsten i Vänersborg är indelad i 12 hemtjänstgrupper som åtta enhetschefer ansvarar för.

Cirka 310 medarbetare är anställda inom hemtjänsten. Scheman läggs åtta veckor åt gången och inför varje schemaperiod kan du lämna in dina önskemål. Du kommer huvudsakligen att arbeta på din enhet men vi jobbar med ett tätt samarbete klustervis där två enheter ingår i varje kluster.

Vi arbetar för en hållbar hemtjänst, då din arbetsmiljö och trivsel är viktig för oss. Därför är det viktigt med en bra introduktion, nära ledarskap och att du görs delaktig i ditt arbete. Vi värnar också om att du kan utvecklas i din roll och i dialog med din chef läggs plan för ditt arbete och utveckling. Att få ihop arbete och fritid är viktigt, men också att få återhämtning mellan arbetspass. Därav schemalägger vi enligt lagar och riktlinjer och tillämpar 11 timmars dygnsvila.

Som undersköterska arbetar du huvudsakligen med vård- och omsorgsinsatser. Tvätt, inköp och städ utförs av andra aktörer. Vi arbetar i nära samarbete med sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter (sjukgymnaster) och biståndshandläggare genom s.k. samordningsteam.

Allt mer avancerad vård bedrivs i hemmet och därför arbetar vi kontinuerligt med rekrytering av utbildade undersköterskor. Håll utkik efter lediga tjänster på kommunens hemsida, eller kontakta någon av enhetscheferna. Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång.

Om du är intresserad av att vara timanställd på Bemanningsenheten så kan du ansöka via deras annons. Intresseanmälan läggs ut regelbundet under lediga jobb på kommunens hemsida.

Läs mer om Bemanningsenheten inom socialförvaltningen

Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 mars 2024