Gå till innehåll

Verktygsfält

Att arbeta i hemtjänst

Hemtjänsten i Vänersborg är indelad i 12 hemtjänstgrupper som 8 enhetschefer ansvarar för.

Cirka 310 medarbetare är anställda inom hemtjänsten. Vid en tillsvidareanställning har du rätt till heltid men har möjlighet till deltid genom ansökan 2 ggr/år. Scheman läggs 6 veckor åt gången och inför varje schemaperiod kan du lämna in dina önskemål. Du kommer huvudsakligen att arbeta på din egna enhet men du kommer också schemaläggas på andra enheter.

Vi arbetar för en hållbar hemtjänst, så din arbetsmiljö och trivsel är viktig för oss. Därför är det viktigt med en bra introduktion, nära ledarskap och att du görs delaktig i ditt arbete. Vi värnar också om att du kan utvecklas i din roll och i dialog med din chef läggs plan för ditt arbete och utveckling. Att få ihop arbete och fritid är viktigt men också att få återhämtning mellan arbetspass. Flera enheter har infört 11 timmars dygnsvila vid schemaläggning och delade turer är borta på de flesta enheterna.

Som undersköterska arbetar du huvudsakligen med vård- och omsorgsinsatser. Tvätt, inköp och städ utförs av andra aktörer. Vi arbetar i nära samarbete med sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter (sjukgymnaster) och biståndshandläggare genom s.k. samordningsteam.

Allt mer avancerad vård bedrivs i hemmet och därför arbetar vi kontinuerligt med rekrytering av utbildade undersköterskor. Håll utkik efter lediga tjänster på kommunens hemsida, eller kontakta någon av enhetscheferna. Hos oss är mångfald positivt, alla är vi olika och det är en tillgång.

Om du är intresserad av att vara timanställd på Bemanningsenheten så kan du ansöka via deras annons. Intresseanmälan läggs ut regelbundet under lediga jobb på kommunens hemsida.

Läs mer om Bemanningsenheten inom socialförvaltningen

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 december 2022