Gå till innehåll

Verktygsfält

Politikerutbildning

Du som blir invald till uppdraget som förtroendevald kommer att få ett välkomstmail med viktig information om bland annat mötesteknik, IT och utrustning.

Du kommer även gå en grundläggande politikerutbildning. I den grundläggande utbildningen ingår webbkurs i juridik, som kompletteras med arvodesregler och arbetsmiljöansvaret. Materialet från utbildning återfinns på intranätet. Det finns även tre utökade politikerutbildningar för nämnder som hålls av vår tjänstemannaorganisation som handlar om arbetsmiljöansvaret, Vänersborgs kommuns styrning och kommunikation. Kontakta din nämndsekreterare för mer information om detta.

Sveriges kommuner och regioner (SKR) har även en rad webbutbildningar som kan genomföras enskilt, i samband med sammanträden eller ihop med dina partikollegor. Samtliga utbildningar som är listade nedan är gratis att genomföra.

E-utbildning för att motverka korruption

Utbildningen vänder sig till förtroendevalda och tjänstepersoner som har för avsikt att starta upp eller vidareutveckla ett strategiskt arbete mot korruption. Utbildningen kan genomföras enskilt eller i grupp. För genomförande i grupp finns en handledning tillgänglig.

Utbildning i korruptionsbekämpning på SKR:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hat och hot mot förtroendevalda

På SKR:s hemsida kan du ta del av utbildningar och få svar på vanliga frågor om hot, hat och våld mot förtroendevalda

Om hot, hat, våld mot förtroendevalda på SKR:s hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 maj 2024