Gå till innehåll

Verktygsfält

Särskilt boende inom socialpsykiatrin

Psykisk funktionsnedsättning

Om du på grund av en omfattande psykisk funktionsnedsättning har svårigheter att bo i en egen bostad kan du ansöka om ett särskilt boende.

Du kommer att få en kontaktpersonal som tillsammans med dig upprättar en genomförandeplan. I genomförandeplanen ska det framkomma hur ditt stöd ska planeras och genomföras utifrån ditt beslut om särskilt boende.

Du kommer få hjälp med att planera och strukturera din vardag, sköta din lägenhet och dina vardagliga ärenden. Du kommer ha tillgång till gemensamma lokaler där du kan möta personal och andra hyresgäster för att spela spel, se på tv tillsammans eller bara prata och umgås en stund.

Våra boenden har lägenheter från ett rum och pentry till två rum och kök. Alla lägenheter har eget badrum. En del lägenheter ligger i markplan i flerbostadshus, andra lägenheter ligger i hyreshus. Några lägenheter har uteplats eller balkong.

I våra boenden arbetar boendestödjare, verksamhetspedagoger, gruppledare och verksamhetsledare.

Ditt behov av stöd kommer att tillgodoses i det boende du blir erbjuden. 

Information och kontakt

För mer information och för att ansöka om stöd är du välkommen att kontakta någon av våra biståndshandläggare på Biståndsenheten. Se kontaktuppgifter under Relaterad information.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 december 2022