Gå till innehåll

Verktygsfält

Skolmaten i Vänersborg

I våra skolkök tillagas idag drygt 5000 lunchportioner varav ca 500 är specialkoster av medicinska skäl. Skolrestaurangerna erbjuder måltider enligt publicerad matsedel. Måltiderna skall grundlägga och främja goda kostvanor och vara vällagad och omväxlande samt ge eleverna ca en tredjedel av det dagliga behovet av energi- och näringsämnen enligt Livsmedelsverkets rekommendationer.

I Vänersborgs kommun serverar vi mjölk som dryck till lunch inom skola och förskola som delvis finansieras av Europeiska Garantifonden.

I skolrestaurangerna serveras två dagens lunch varav en rätt alltid är vegetarisk. Eleverna kan fritt välja mellan rätterna. Med reservation för att någon av rätterna kan ta slut.

Måltiden består av en kött- ,fisk- eller vegetarisk rätt samt potatis, ris eller pasta med undantag av de dagar då det serveras soppa eller annat alternativ. Till måltiderna serveras en salladsbuffé, bröd, smörgåsmargarin. Som måltidsdryck serveras mjölk och vatten.

Mjölk

I Vänersborgs kommun serverar vi mjölk som måltidsdryck inom skola och förskola som delvis finansieras av Europeiska Garantifonden.

Skolmjölksstöd EU

Elever som av medicinska, skäl har behov av specialkost erbjuds eget alternativ. Har eleven behov av en specialkost eller annan avvikelse skickas en ansökan till oss via E-tjänsten på Mina sidor.

Mer information om specialkost i skolan hittar du här

Mer om Kostenhetens och våra mål kan du läsa om i broschyren Skollunchen en viktig måltid, justerad 2021.10.20.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2 mars 2023